De mensen achter Filmpeople
Filmpeople werd opgericht door:

Sander Jansen (filmmaker)
Sander houdt zich binnen Filmpeople veel bezig met systeemarchitectuur, website ontwikkeling, software supervisie, samenwerking. Hij vertegenwoordigd Filmpeople

Fedor Limperg (filmmaker)
Fedor hield zich tot eind 2016 bezig met website ontwikkeling, publiciteit, grafische vormgeving, teksten, planning. Inmiddels heeft Fedor zich gericht op een zijn loopbaan als filmmaker en docent en sinds 1 januari 2017 treed Fedor niet meer naar buiten als vertegenwoordiger van Filmpeople.

Samenwerking en achtergrond
De huidige drijvvende kracht achter Filmpeople, Sander Jansen, ontwikkelde tussen 2000 en 2004 de website voor de vereniging voor Nieuwe Film en Televisiemakers (NFTVM, nu VERS). Zijn evenknie Fedor onderhield al als filmacademiestudent al vanaf 1999 de website Filmstart.nl i.s.m. collega-regisseur Janice Pierre. Fedor en Janice treden inmiddels niet meer op als vertegenwoordigers van Filmpeople. De platforms Filmstart.nl en de NFTVM-site voorzagen in een behoefte bij filmprofessionals. In 2004 sloegen Fedor en Sander de handen ineen en richtten Filmpeople op. In 2017 ging Sander in zijn eentje verder. Naast de activiteiten voor Filmpeople zijn de initiatoren van Filmpeople op diverse andere manieren betrokken bij de filmwereld; door het regisseren en schrijven van hun eigen films, maar ook binnen bestuursfuncties bij filmorganisaties zoals VEVAM, Nisi Masa, ISAN, MeccaPanza, Stichting Filmnetwerk.


HET FILMPEOPLE TEAM:

Filmpeople steunt op de medewerking, kennis en expertise van een aantal bijzondere mensen die met hart en ziel meebouwen aan ons netwerk:
  
 
Bart Kuipers – systeembouw en ontwerp, redacteur
Bart Kuipers (1981) studeerde van 1999 tot 2006 informatica in Utrecht. Daarna besloot hij het roer om te gooien en te werken aan een carrière als (scenario)schrijver. Hij werd aangenomen op de Filmacademie in Amsterdam en studeerde in 2011 af met de film 'Het Onopmerkelijke Leven van Hans Boorman'. Sindsdien werkt hij als scenarioschrijver en combineert hij zijn liefde voor film met zijn hervonden liefde voor programmeren als backend-ontwikkelaar bij Filmpeople.
 


 
 
Luuk van Huët - redacteur en helpdeskmedewerker (stage/intern)
Luuk van Huët (1978) studeerde Algemene Cultuurwetenschappen: Woord & Beeld op de Vrije Universiteit. Hij schrijft zowel in het Engels als in het Nederlands, op het moment voornamelijk columns en filmrecensies voor Cineville en de Nieuwe Revu. Eerder schreef hij voor Filmfocus.nl (nu Film1), de Amsterdam Weekly en voor Time Out Amsterdam. Sinds 2014 geeft hij als script doctor regelmatig narratief advies aan beginnende filmmakers. In 2007 was hij een van de oprichters van het KLIK! Amsterdam Animatiefestival. In zijn vrije tijd schrijft Luuk teksten met Loesje Amsterdam en is betrokken bij de Vondelbunker, een culturele vrijplaats in een atoomschuilkelder in het Vondelpark.
 
   

 
Gerdien Smit - redacteur en assistent
Gerdien Smit studeerde Algemene Cultuurwetenschappen: Woord & Beeld (Film) aan de Vrije Universiteit en Literair Vertalen (Italiaans-Nederlands) aan de VertalersVakschool in Amsterdam. Sinds 2014 werkt ze als Assistent Hoofdconservator bij EYE Filmmuseum in Amsterdam. Voor die tijd werkte ze onder meer bij het Mediafonds en het Instituut voor Beeld en Geluid. Naast haar reguliere baan verricht Gerdien werkzaamheden als researcher voor filmprojecten en als vertaler. Bij Filmpeople ondersteunt ze de directie bij de financiële administratie en schrijft projectvoorstellen, artikelen en interviews.